NORGESDEMOKATENE MEDLEMMER

NORDMENN FOR NORGE

Disse har gjort seg bemerket i media som mer eller mindre motstandere av innvandring og islamisering. Støtt dem og bring dem fremover i samfunnslivet.

 

*****************************************************

Alexander Halvorsen

Publisert 24. juni 2016

Marie Simonsens og venstresidens hat mot hvite mennesker. "Sinna hvite menn", "fryktsomme hvite mennesker", "hvite kristenfundamentalister". Beskrivelsene kommer fra journalister og kommentatorer på venstresiden i politikken når de skal forklare USA og hva som nå skjer på det amerikanske kontinentet. Hovedregelen er alltid; gi hvite mennesker skylda for alt. Og da snakker vi om ALT. Miljøproblemer? Hvite mennesker. Økonomiske ulikheter mellom fattig og rik? Hvite mennesker. Konflikter mellom befolkningsgrupper? Hvite mennesker. Dårlige skoleresultater? Hvite mennesker. Sto ikke sola opp i dag? Sikkert på grunn av hvite mennesker. Dagbladet og Marie Simonsen er som vanlig med på sirkuset.

 

Trond Markestad

Barnelege ved Sykehuset Innlandet

Publisert 23. juni 2016

Barnelege vil i juni 2016 sende unge asylsøkere tilbake. Barnelege Trond Markestad mener en flukt på egenhånd kan være er mer skadelig enn en krigssituasjon for unge asylsøkere. I fjor kom det 90000 asylsøkere under 18 år til Europa uten følge av voksne omsorgspersoner. 5300 av dem endte i Norge, de fleste kom fra Afghanistan. Barnelege Trond Markestad ved Sykehuset Innlandet mener flukten kan gi barn varige skader. I en kronikk i Dagbladet forklarte han at det kan være mer skadelig for barn å komme seg til et annet land enn å bli. – I bunn og grunn er det et overgrep å sende barn av gårde på en slik måte. Er det noe man har lært fra kriger og kriser, er det at man aldri skal sende barn fra seg under denne type situasjoner. De er i fare for å bli utnyttet og å miste livet. I tillegg må de håndtere følelser som redsel, frykt og savn, følelser de ikke er modne nok til å takle, sier Markestad

 

Robin Andresen

Publisert 12. mai 2016

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) fikk mye kritikk etter at forskere mente at hun misbrukte forskningen deres i en kronikk. Også flere medlemmer av regjeringen har fått forskningskritikk i mai 2016.

 

«Morsomt, alle vet at politikerne med flere, bestiller forskning som skal bekrefte det de vill ha frem. Alle vet også at det er penger som driver samfunnet, så at det går an å bestille forskning, analyse, undersøkelser mm. der tallene manipuleres i verste fall, så sannheten skal bli den de ønsker.

Så forskning er ikke noe man tror på, heller ei politikerne. For det er ofte med forskerne også slik, at de har egne meninger og ståsteder. Det kommer jo stadig forskere på banen, som mener noe.

Men at de mener dette, i egenskap av sin tittel forsker, er jo ikke det samme som at de har forsket på dette. Så her blandes kortene i en rotete haug, med kort fra flere stokker.

At denne kronikken bare tar for seg Høyre og FRP, sier egentlig mye om faktagrunnlaget, dvs. den politiske tilhørigheten til kronikkforfatteren. Dette er ikke først og fremst om forskningen, og hvordan denne brukes, men om hvilken politisk tilhørighet de som bruker forskningen har, er dette kjøpt og betalt av Venstresiden, eller er kronikkforfatteren tilhenger av Venstresiden? Uansett, så beviser det bare hva jeg nevner over her.

Men de fleste kjenner igjen klar tale når de hører den. Og Listhaug, er den klareste av de alle. Mener jeg, men også mange med meg. Så hun snakker om ting med større klarhet og innsikt enn folk som føler først og tenker aldri. Det kan prates masse om dette, men folket vet hva som skjer, og de ser også hva som må gjøres. Listhaug er den mest folkelige politikeren Norge har hatt. Så kan forskerne mene hva de vill egentlig, det er ikke de som styrer landet» skriver Robin Andresen

 

Alf Tore Aronsen

Redaktør i Republikken    

I mars 2014 kunne en blant annet lese følgende, forfattet av Alf Tore Aronsen:  Stå opp og kjemp for Norge! Det er ufattelig hvor mange nordmenn som stilltiende aksepterer det groteske forfallet i Norge. Dag etter dag får nordmenn informasjon om elendigheten, og dersom man snakker med nordmenn på tomannshånd, så blir det veldig klart at majoriteten av nordmenn ikke aksepterer denne elendigheten, men gjennom sin feige stillhet så bidrar de til at elendigheten får fortsette.

Dette må det umiddelbart bli en slutt på. Derfor sier jeg: - Nordmenn, stå opp og kjemp for vårt land og vårt folk! Vi skal ikke akseptere den arabiske dødskulten islams tilstedeværelse i Norge. Vi skal heller ikke akseptere at Norges befolkning blir for stor, på grunn av den hodeløse masseinnvandringen. Den optimale befolkning i Norge er 4 millioner. Da må vi med andre ord slutte å fylle opp landet med tusenvis av utlendinger hvert eneste år.

 

David Auke

Norges markedshøyskole

Det hjelper å snakke med ekstreme muslimer, erfarer Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge i april 2016. «Afsar har tidligere kommet med så vanvittige feilaktige uttalelser at samme hva han nå sier fester jeg dessverre ingen tiltro til det. Påstander han tidligere har forsøkt å selge har han selv visst har vært rene løgner og/eller i hvert fall helt bevisste underdrivelser. i tillegg fører han en så glatt stil at vil man virke troverdig i Norge så er det ikke slik man oppfører seg i det offentlige rom som han gjør. Tungen hans er nok like glatt som Obama's, men stilen er langt mindre raffinert og derfor mye lettere å gjennomskue. Hører man på de vanvittig store penslene han bruker for å prøve å male over skjellettskapene med så kan man tro at han har studert Goebells: Skal du lyve så gjør løgnen stor nok så vil folk svelge den.... Sorry, Afsar, men meg lurer du ikke. For jeg har lært meg ett prinsipp: ikke bare hør på hva folk sier, se på hva de gjør og hva de egentlig står for, ikke hva de prøver å innbille andre at de står for......» skriver David Auke ·

 

Bjørn Erik Aunan

«Anti-rasistisk arbeide starter i ung alder på svenske og norske barn. Så tidlig som 4-5 års alderen i barnehagen. De som jobber med anti-rasisme fornekter virkeligheten og promoterer til ikke-eksistens. Teorien om evolusjon blir kastet på bålet som heresy.

Alle må da vel forstå at om mennesker ikke velger sine egne vil de være utdødde, da hadde de ikke eksistert i det hele tatt. Nesten alt er faktisk rasistisk og selekterende, derfor er demoniseringen av ordet "Rasist" blitt svært skadende.

 

Det er kriminelt å være rasist derfor er alle kriminelle, perfekt for autoritære folk for de vil kontrollere andre, for hva er ikke bedre enn å ha et skyldsord som ALLE er skyldige i?

Jeg sier nesten alt, for det ville vært dumt for naturen å ikke ha en "emergency exit", en backup plan om noe skulle gå galt. Når back-up planen blir promotert som hovedplan, da vil utslettelsen være nær.

Ettersom at denne dissonansen av virkeligheten blir hjernevasket inn i barns sinn i en så tidlig alder vil det uten tvil få negative konsekvenser av deres virkelighetsoppfatning. Det er faktisk forskjell på å være rasist og humanist.

Noen av oss vil at alle skal ha det bra, men forstår at folk har det best når de er sammen med sin egen familie. Om vi vil at andre skal ha våre friheter og våre verdier er vi nødt til å fokusere på oss selv så vi står frem som et godt eksempel så dem kan gjøre reform i sitt eget hjem. Ingen er tjent med at vi får mindre diversitet av folk i verden, for det er faktisk det anti-rasistisk arbeide jobber for. Det skulle heller vært arbeide for virkelighetsforståelse.

 

Ikke nok med det, men om de i landene disse "anti-rasistene" ser ned på, får en flukt av dem som vil ha forandring vil forandringen aldri komme og alle som vil ha frihet vil for alltid kun komme til våre land. Vi får det lært av vår nasjonal sang hva dette betyr, de må kjempe for sin egen fremtid slik vi har gjort. Frihet er faktisk ikke gratis, du må ville ha den selv og du må ville kjempe for den.

 

Dag Berntsen

Vi tør ikke snakke offentlig om religion. Når nordmenn ser på verden rundt seg, mener et stort flertall at religion fører til mer konflikt enn fred. Halvparten av oss mener islam utgjør en trussel mot norsk kultur. Men det snakker vi ikke offentlig om, mener en innsender i mai 2016

 

«Islam er problemet. Det er fakta! Islamister er mennesker som lever ut islam og dette skaper terror i stor skala, der tilfeldige uskyldige mennesker drepes på de mest bestialske måter mens guden deres, Allah, hylles og det ropes Allahu Akbar. Med andre ord, hadde islam vært en fredelig religion, ville islamister også vært fredelige mennesker. Men straks noen tar til orde, får man høre, blant annet fra Jonas Gahr Støre, at det er de få som ødelegger for de mange. De "få" er ganske så mange, og de lever etter koranen. For en tid siden hørte jeg en kvinnelig prest be til Allah og Gud i samme setning. Hun kunne likegodt tatt med Belsebub, djevelen.

Allah er ondskap. En gud så svak at han må ha mennesker til å hevne seg. Han lar seg spotte og mennesker må hevne ham. Når vi i dag har mennesker gående iblant oss som ser på sin oppgave å hevne deres gud, kan man forvente hva som helst. Den økede beredskapen omtales som midlertidig. Fakta er at den er "midlertidig" på permanent basis. Enhver endring av den vil bli skjerpende. At den kalles "midlertidig" er for å få oss til å tro at faren kommer utenfra, mens den i realiteten er midt iblant oss. Og flere strømmer stadig til. Medienes omtale av Hege Storhaug, og det gjelder også Aftenposten, er en skam. En feighet uten sidestykke!» skriver Dag Berntsen

 

Inger Bjercke

«Mitt lille land har plutselig ikke hjerterom lenger, plutselig ingen omtanke. Og det bare fem år etter at vi opplevde det så altfor mange mennesker flykter fra nå. Vi stemmer på politikere som har glemt alt vi lærte da, som heller snur ryggen til en verden i panikk – der livredde og desperate medmennesker har blitt en industri, og på grensen til agurknytt» skriver en ung kvinne i mai 2016.

 

«Skal jeg legge inn over meg all verdens elendighet før jeg kan feire 17.mai da rekker jeg neppe å feire dagen. Nei, jeg har ikke dårlig samvittighet verken på egne eller andres vegne for at vi holder på en tradisjonell feiring av denne dagen. Vi har faktisk mye å feire og det hjelper ingen om vi lar være. Jeg er og vil fortsatt være stolt av og glede meg over hvor langt vi har kommet på mange områder uten å ha dårlig samvittighet for det. Tror du all verdens elendighet går mindre inn på meg enn på deg for det? Neppe. Så la denne dagen være det du vil den skal være for deg, spis isen og gled deg over barnetogene. Bruk dagen til å vise varme for de rundt deg. Jeg ser ikke det kalde egoistiske i det norske folk som du ser» skriver Inger Bjercke

 

Bjørn David Bratlie

Hvem er det som dehumaniserer flyktninger, spør han i mars 2016? Jeg kjenner ingen. Derimot er det mange som er usikre på hvordan dette skal håndteres for det er egentlig ikke så stor forskjell at flyktninger sitter i asyl her i Norge eller i Tyrkia. Det er ikke automatisk slik at Norges næringsliv og institusjoner kan svelge unna de menneskemasser som nå flommer inn over Europa. De som kommer er jo bare en brøkdel av de som virkelig har behov for borger-rettigheter og sivil sikkerhet. Det ser ikke ut til flyktningeidealistene helt har tatt innover seg hvilke dimensjoner dette faktisk og ikke minst: Hvor feilaktig politikere og akademia hele tiden har tatt over selve temaet. I EUs avtale med Tyrkia står det noe om at tyrkere skal får visumfrihet innenfor Schengen-avtalen dersom de oppfyller visse betingelser. Hva er dette annet enn å spille hasard med Europeisk befolkning? For det er rimelig sannsynlighet at Tyrkia på et eller annet tidspunkt blir et Syria eller Irak bare det at det ligger mye nærmere Europa. Da vil man virkelig få problemer for de som flykter fra disse landene er en del av problemet der de kommer fra. Ikke av ond vilje men av utilstrekkelige sosiale konstruksjoner til å fungere i gode menneskelige samfunn

 

Hallgrim Berg

Forfatter

Den 27. august 2014 skriver han blant annet: Epokegjerande demonstrasjon?

Tilfeldigvis var eg i Oslo måndags ettermiddag og fekk oppleva demonstrasjonen mot ekstremisme. Bakgrunnen for protesten var bestialiteten i IS og avsky mot Profetens Ummah.

Sjølv om Hamas og Boko Haram slapp unna denne gongen, var markeringa eit gledeleg initiativ frå norsk-muslimsk hald. Mange av oss har i årevis sakna vilje blant muslimar flest til å stå opp mot totalitære krefter, anten det er tale om radikal islam, militant islamisme eller islamistisk ekstremisme.

Hendinga var på førehand løfta fram i alle leiande aviser, radio og fjernsyn. Som ekstra trekkplaster var det annonsert med biskop, partitoppar og statsminister.

Kor mange ville delta? Mange hadde venta mellom femten og tjue tusen. Det ville ha stått i forhold til demonstrasjonstoget mot Salman Rushdie og ytringsfridomen på eit tidspunkt då talet på muslimar i Noreg var ein brøkdel av i dag. Eller då mange tusen møtte på Youngstorget i 2012 for å vise avsky mot amatørfilmen The Innocence of Muslims. Det var på nytt krav om sensur og nei til «blasfemi» (dvs. krititikk av islam), – ein kampanje som framleis går verda rundt, ikkje minst i FN-systemet.

 

Erik Engen

«Mitt lille land har plutselig ikke hjerterom lenger, plutselig ingen omtanke. Og det bare fem år etter at vi opplevde det så altfor mange mennesker flykter fra nå. Vi stemmer på politikere som har glemt alt vi lærte da, som heller snur ryggen til en verden i panikk – der livredde og desperate medmennesker har blitt en industri, og på grensen til agurknytt» skriver en ung kvinne i mai 2016.

 

«Her er det mange påstander som bare er tull, f.eks.: 'Politikere kommer med rasistiske og fremmedfiendtlige påstander som ikke har noen grobunn i fakta og statistikk.' Eller 'Enkeltmennesker melder seg inn i grupper som har som hovedmål å skape et Norge Hitler ville kalt himmelen'. Vet ikke hvor gammel du er, men det er noe som heter valg i dette landet, og da ble dem du omtaler satt til å styre landet, så 'Et trehodet troll bestående av Listhaug, Sandberg og «anonym» har listet seg til makten' er tøv» skriver Erik Engen

 

Kari Helen Fjeld

PUblisert 12. mai 2016

Det siste halvåret i mai 2016 har innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vært mest profilert for asylinnstramminger og å fremstille Norge som lite attraktivt for asylsøkere. En onsdag i mai 2016 er det siste del av statsrådsnavnet som gjelder, idet regjeringens stortingsmelding om integrering legges frem.

 

«"Nyankomne innvandrere som har vært lærer eller sykepleier i hjemlandet skal få godkjent utdanningen sin i Norge." Men i alle dager, det kan da ikke stemme? Folk med lærer eller sykepleierutdanning fra andre vestlige land med forholdsvis like utdanningssystem som Norge, får ikke automatisk godkjent sin utdanning i Norge. Det er nok av nordmenn som studerte til sykepleier i f.eks. Australia og ikke fikk godkjent utdanningen i Norge. Det kan da ikke være riktig at mennesker med sykepleierutdanning fra f.eks. Sudan, Eritrea eller Afghanistan automatisk skal få godkjent utdanningen sin i Norge? Sykepleier og lærer er i tillegg såkalt lovregulerte utdanninger; reglene må da være like for alle, enten man er flyktning eller ei» skriver Kari Helen Fjeld

 

Tone Fjellvik

Vi tør ikke snakke offentlig om religion. Når nordmenn ser på verden rundt seg, mener et stort flertall at religion fører til mer konflikt enn fred. Halvparten av oss mener islam utgjør en trussel mot norsk kultur. Men det snakker vi ikke offentlig om, mener en innsender i mai 2016

 

«Vi tør ikke snakke i det offentlige rom om religion!!! Kanskje ikke så merkelig når man blir stemplet som rasist og høyreekstrem. Noen mister sågar sitt levebrød, når man har forsøkt å få i gang en debatt. Blant alle verdensreligioner, skiller islam seg ut på de fleste områder. Ingen annen "religion" krever slike særkrav og regler når det gjelder utøvelse av sin "religion" Her er det ikke grenser for hva samfunnet kan akseptere av inhumane skikker; tvangsgifte, kjønnslemlestelse, intoleranse mot konvertitter og homofile. Hadde dette forekommet i kristne miljøer, hører man straks hylekoret fra human/etisk samfunn, kvinnebevegelsen og store deler av våre folkevalgte. Merkelig hvor stille det er fra disse maktpersoner når disse overgrep skjer hver eneste dag i Norges nest største "religion" Da kan visst det meste passere, bare man kan henge det på knaggen "religion"

Våre vestlig/humanistisk-kristne verdier står i en særstilling, når det gjelder humanisme og toleranse. I møte med islam som krever blind lydighet til sin Allah, er det selvfølgelig full kollisjon. I vår verden hvor man har som tradisjon og vise respekt og toleranse mot annerledestenkende, har skremmende mange vist en aksept for holdninger som motarbeider våre vestlige verdier. Dessverre tør alt for få politikere og journalister ta opp temaet pga. redselen for r-ordet. Når man ser hva islam har bragt til Europa de seneste år, må vi tørre å ta denne debatten før det er for sent» skriver Tone Fjellvik

 

Arne Gismarvik

Publisert 12. mai 2106

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) fikk mye kritikk etter at forskere mente at hun misbrukte forskningen deres i en kronikk. Også flere medlemmer av regjeringen har fått forskningskritikk i mai 2016.

 

«Forskning (og statistikk mv.) 'misbrukes' jo omtrent på daglig basis i politikken. Man plukker litt her og der, dveler ved passende konklusjoner uten å ta hensyn til upassende forutsetninger osv. og ja, generelt tar mest hensyn til den forskningen og de studier som underbygger ens politiske agenda. Helt normalt, og slik har det vært i alle år. Tvilsom bruk av forskning og statistikk er definitivt ikke noe nytt fenomen som dagens politikere plutselig har begynt med.

De eneste nye, eller 'unormale', er vel egentlig kun det at vi har en blå-blå regjering nå om dagen. Og kombinert med det faktum at forskere og media ikke er representative for det norske folk når det gjelder politisk tilbøyelighet, så blir det naturligvis mye pes for stakkars blåe politikere. Men sånn må det jo bare bli når de som sitter med mest definisjonsmakt når det gjelder den politiske agenda (forskere og journalister) har en ganske betydelig slagside til venstre i politikken» skriver Arne Gismarvik

 

Helge Hammelow-Berg

TV-personlighet    

I oktober 2104 kunne en lese blant annet følgende: Over en rekke innlegg på sin egen Facebook-konto tar TV-personlighet Helge Hammelow-Berg (65) for seg debatten rundt vold og kriminalitet i Norge. Utgangspunktet for debatten har vært knivstikkingen på Tøyen og voldtekten på Grønland i Oslo, hvor personer med utenlandsk bakgrunn er involvert. Vi vil ikke ha slikt pakk i Norge. De er uønsket. Vi vil ha disse vekk. UT! «Slagmarken i kommentarfeltet beviser bare at norske herlige nordmenn med vettet i behold ikke finner seg i at apekatter i ymse lag prøver å skremme og styre Norge. VÅRT NORGE» skriver Hammelow-Berg.

 

Trond Hansen

Derfor mener jeg at vår idé må vinne, fordi den er best. Frihet, likestilling, ytringsfrihet, demokrati og gode verdier. Da kan vi ikke la oss verken styre, bli påvirket, "kuppet" eller overtatt av islam. Dette innebærer implisitt at muslimer, for en periode, ikke bør gis adgang til Europa (for de blir en maktfaktor straks de kommer hit). For akkurat dette kan skape konflikter, borgerkrig eller (i ytterste konsekvens) verdenskrig. Alle ser nok at Siv Jensen og Audun Lysbakken neppe hadde blitt et godt par. Slik er det med vesten og islam også. Vent. Tiden for grenseløshet vil komme, men inntil videre er det et livsfarlig eksperiment.

 

Sveinung Holien

Fredshuset    

I august 2014 skriver han blant annet følgende:  Gjeldende politikk i Norge er å raskt øke den muslimske og fremmedkulturelle befolkningen. Med dagens politikk tar det omtrent ti år å doble antallet innvandrere som kommer fra Asia eller Afrika (asyl, arbeidsinnvandring, familiegjenforening og barnefødsler). Med en slik veksttakt vil anslagsvis 200 000 muslimer i Norge i dag øke til drøyt 6 millioner om femti år fra nå av. Den norske befolkningen på fire millioner er til sammenligning ikke voksende, trolig noe synkende. Jeg syns det bør gjennomføres folkeavstemning om denne innvandringspolitikken. Norske velgere har aldri fått sagt sin mening om hvor mange innvandrere vi vil ha i landet vårt. Da innvandringstakten ble diskutert på 90-tallet ble dagens innvandringsnivåer fremstilt som grunnløse konspirasjonsteorier. Den amerikanske fysikkprofessoren Albert Barthlett mener at vi mennesker mangler en intuitiv forståelse av fenomenet eksponentiell vekst, noe vi bør ha i bakhodet når vi diskuterer innvandringspolitikk og andre vekstrelaterte temaer.

 

Tom Magnus Jacobsen

Vi tør ikke snakke offentlig om religion. Når nordmenn ser på verden rundt seg, mener et stort flertall at religion fører til mer konflikt enn fred. Halvparten av oss mener islam utgjør en trussel mot norsk kultur. Men det snakker vi ikke offentlig om, mener en innsender i mai 2016

«Knut Lundby hevder at en vesentlig årsak til vår islamskepsis er at mediene ikke dekker alle aspekter ved islam. I Sverige har medier og myndigheter kompensert for dette ved å unnlate å fokusere også på den voldelige delen og på muslimsk innvandring generelt. Fy søren så bra det har blitt der da, herr professor! Det er kun en vesentlig årsak til vår islamskepsis. Og det er islam i seg selv!» skriver Tom Magnus Jacobsen

 

Jan Johansen

Publisert 12. mai 2106

Staten legger i mai 2016 opp til å bruke opptil 1,4 milliarder kroner på omsorgssentre for enslige asylbarn. Private aktører prioriteres når potten fordeles.

 

«Enslige mindreårige immigranter bør ikke under noen omstendighet få opphold i Norge.

De er sendt hit av foreldre for å få opphold, slik at resten av familien kan komme etter. Bør som gruppe nedprioriteres og sendes tilbake så fort det lar seg gjøre. Disse milliardene kan brukes i nærområdene til flyktninger som virkelig trenger det» skriver Jan Johansen

 

Roger Kenneth Johansen

Ole Vig videregående skole

En ny undersøkelse i mai 2016 dokumenterer utbredt æreskultur i Stockholms forsteder. Særlig jentene får sin frihet begrenset. Svenske myndigheter anslår at over 100 000 undertrykkes. Hvordan er situasjonen i Norge?

«Alle har munnkurv i Sverige: Kvinneforkjemperne, politiet, vaktselskapene, avisene. En av innvandrerguttene som ble tatt for hærverk, bilbranner og steinkasting mot politiet i Norrköping, fikk uttale seg på svensk TV 1.

Han sa: Polisen tok hardt i meg og stilte meg opp mot en vegg. "Det är inte så det funkar här!" sa shariagutten med mord i blikket. Sverige er på vei inn i en kombinasjon av anarki og shariaregime. Små innvandrergutter roper "Svennehora" til etnisk svenske kvinner. Det verste er at de svenske politikerne som har tiljublet den store muslimske innvandringen går i hi straks de konfronteres med resultatet av egen politikk. Sverige har skapt en fin grobunn for nye Breiviker» skriver Roger Kenneth Johansen

 

Stein-Bjarne Johansen

Publisert 12. mai 2016

Det siste halvåret i mai 2016 har innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vært mest profilert for asylinnstramminger og å fremstille Norge som lite attraktivt for asylsøkere. En onsdag i mai 2016 er det siste del av statsrådsnavnet som gjelder, idet regjeringens stortingsmelding om integrering legges frem.

«Utfordringen er at så snart man sender en ut, så er det klager i hytt og pine, avisskriveri om umenneskeligheter osv. Når de (flyktningene) har sprunget slalåm mellom granater og bomber, dukket unna kuler, unngått drukningsdøden, gått milevis gjennom tøft terreng og mistet alt de eide, alt på egenhånd uten å finansiere ulovlig menneskesmugling, da burde det være veldig liten sak å lære seg norsk, integrere seg og forstå samfunnet og arbeidslivet vi har. Etter en slik hverdag, burde en norsk arbeidsdag være "a walk in the park". Kanskje utfordringen til mange av våre nyankomne er at de egentlig ikke er flyktninger? Still tøffe krav! De virkelige flyktningene som vi burde hjelpe, er ikke her. De har ikke ressurser og er kjempefornøyde med forholdene i landene de kommer til lenge før de når Norge. Kanskje KrF en dag vil forstå det. Hjelp til selvhjelp der de er!» skriver Stein-Bjarne Johansen

 

Greta Aune Jotun

Ranheim

I mars 2016 skriver hun: Ergo fornektet og forfalsket Muhammad Guds Ord i originalkildene, også Kristi forsoning, og forandret også mange andre faktiske hendelser. Slik oppstod islam. Dermed hindret Muhammad sine etterfølgere i å få kjennskap til den store nåden det var fra Skaperen å gi frelse gjennom Yeshuas død på korset.

 

Inge Jørgensen

Oslo  

30. september 2014 skriver han: Hvorfor særbehandles muslimer?

 Med stor forskrekkelse kunne vi i Aftenposten nylig lese om at det nå er kommet et nytt forslag til hva museumsbygningen skal brukes til etter at Munch er flyttet til Lambda, nemlig et muslimsk kulturmuseum. Forslaget kommer fra Høyres Aamir Sheikh og skal støttes av byrådsleder Stian Berger Røsland. Kjell Magne Bondevik støtter også forslaget og sier at han vil arbeide for å skaffe penger til prosjektet fra muslimske land. Mener man at Tøyen skal bli en muslimsk bydel? Et flott museum med kuppel og minaret finansiert med arabiske penger vil selvsagt trekke enda flere muslimer til området. Hvorfor skal muslimer særbehandles? Hva med katolikker, hinduer, buddhister og så videre? skal alle disse ha sine egne museer? Hadde det enda vært et museum for alle religioner og livssyn, kunne det vært noe.

Tidligere har Espen Ophaug fra Venstre foreslått at bygningen skal brukes til et viten/opplevelsessenter knyttet til Naturhistorisk museum. Dette er et glimrende forslag og passer utmerket med beliggenheten. Det er dessuten viktig å stimulere barn og ungdom til å velge naturfag, som er et forsømt fag i dagens skole.

 

Kristian Kahrs

Kristian for Donald skriver han i mars 2016. La det være helt klart at undertegnede, Kristian Kahrs, ønsker at Donald Trump skal bli USAs nye president. Det er ingen overraskelse at de politisk korrekte skjelver i buksene når de ser at Trump faktisk kan bli amerikansk president. Et eksempel ser vi for eksempel i kronikken Donald Trumps taler domineres av politisk svada og løgn av Eirik Løkke i Aftenposten. Løkkes kronikk er et godt eksempel på hvorfor det ikke er noen god idé å betale for å lese Aftenposten, og dette er den sedvanlige hetsen av Trump som vi er vant med fra de fleste medier.

 

Else Berit Kristiansen

Jobber for Cappelen Damm

En ny undersøkelse i mai 2016 dokumenterer utbredt æreskultur i Stockholms forsteder. Særlig jentene får sin frihet begrenset. Svenske myndigheter anslår at over 100 000 undertrykkes. Hvordan er situasjonen i Norge?

«Det er nesten ikke til å begripe hvordan vi svikter hundretusener av ungdommer og overlater dem til ulovlig misbruk av makt, utøvd av religiøse ledere. Disse ungdommene har verken ytringsfrihet, likeverd, likestilling, eller noe av dette andre den etniske befolkningen tar for gitt. Sviket mot alle som lever i ufrihet, rettferdiggjøres med begreper som religionsfrihet og respekt for andre etnisiteter. I virkeligheten står samtlige av de politisk korrekte i disse spørsmålene, enten det gjelder eliten, NGO'er eller andre, i ledtog med undertrykkerne og legitimerer deres ulovlige maktutøvelse mot de unge. Så absurd har det blitt, og det er ikke til å holde ut» skriver Else Berit Kristiansen

 

Kåre Kvangarsnes

Godheitstyranniet ser ut til å leve i beste velgåande framleis, skriver han i mars 2016. Den eine kyrkjelege resolusjon etter den andre med krav om overfor myndigheitene om å la flykningstraumen gå uhindra inn over grensene, utan den minste problematisering om negative konsekvensar for folk og land vert produsert i det eine styremøte og generalforsamling etter det andre. Og det er Noregs rykte som står i fare! Desse konsekvenslause og umoralske resolusjonane vert vedteke trass i at ein ser at det eine landet etter det andre innser at ein av omsyn til eiga befolkning, eigen kultur, velferdsordningar og stabilitet i samfunnet, må setje foten ned og satse på andre måtar å hjelpe på. Å pøse ut av sin eigen godheit , utan omtanke for eiga befolkning og land, er slettes ikkje noko pent syn for dei som må betale prisen, og slettes ikkje" kristeleg". Dersom delegatane på årsmøtet derimot ville gjere noko for reelle flykningar som alt er komne til landet,eller hjelpe i nærområda, kunne dei t.d. donere eigne midlar til flykningane, starte innsamlingar og/ eller vedta å huse flyktningar for eigen kostnad. Her er det vel berre fantasien som set grenser for delegatane i Norske Kirkeademier dersom de vil gjere gode gjerningar med eigne midlar. Men når det gjeld samfunnsansvar treng tydeligvis delegatane eit kurs eller to.

 

Thor Larsen

Hva det vil si å være norsk i dag? Norge er ett land, men det finnes veldig mange forskjellige virkeligheter her. Det er sosiale ulikheter, geografiske forskjeller, mentale, etniske og religiøse differanser. Det lever faktisk mennesker fra flere enn 200 land i Norge, skriver spaltist Knut Olav Åmås.

 

«Når den bondske delen av Åmås tillates frem fra sitt skjulested er det verdt å lese ham. Tross nordmenn er flasket opp med elsk for det uselvstendige liv under en bandittstat som stadig vil leie lank, så har det genuint norske også noe fint ved seg. Forsiktighet. Vi sjekker ikke damene våre med skrålende skryt og pågåenhet, men med lokking og sofistikert dannelse. Her skiller vi oss vesentlig fra det vi kaller bermen syd for Østerrike. Vi foretrekker vennskap for livet fremfor overfladisk skrål med fremmede på bussen. Vi er private mennesker som ikke slipper andre lett innpå oss. Vi er fryktløse inntil det selvutslettende, men livende redde for at fremmede skal titte i våre kjøleskap. Vi er sindige og forhaster oss ikke til konklusjon. Konservative og holder fast ved tradisjonene - de veldig få vi har, men vi gjør det på en annen måte enn de religiøse. Vi gjør det med våre standpunkter. Vi har dessuten vansker med å finne fullkommenhet andre steder enn i naturen hvilket får den konsekvens at vår ros av andre menneskers arbeide sitter langt inne. Det er sunt det. Det meste mennesker har laget er under middelmådighet. De fleste av oss velger å ha svært få venner og dermed blir slitasjen på tenner og ryggrad betydelig redusert. Det er mange positive, unike egenskaper ved nordmenn, til tross for at de har latt seg bedra inn i kollektivistisk stjel og del- mentalitet.

Vi er ærekjære, men føyelige. Ekstremt generøse, men kanskje helst for ikke å bli tatt for å være snål svenske. Sliter med innbitt mindreverdighetskompleks, men det gjør alle ubetydelige folkeferd i den store sammenheng. Det kan være skjerpende, skjønt det kan også gi seg utslag i youtube-videoer hvor det flommer over av stolthet over å være norsk tross hva de er stolte av har de ikke hatt det minste med å gjøre. Da er det flaut å være norsk. Vi er følsomme på hva andre mener om oss, men vi gir blaffen fordi vi er verdensmestre i alt. Megalomani kan så avgjort være sunt når ambisjonene realiseres. Det finnes dessuten ikke det folk bedre egnet til å leve i krise enn nordmenn. Hva angår matutvalg og ikke minst priser lever vi i konstant krigstilstand. Vi rynker ikke på nesa bare fordi maten ikke smaker noe som helst. I morgen er det pølse med lompe - uten sennep takk. Det er for sterkt. (De gule flaskene i Norge inneholder ikke sennep, men no' ræl hvor all styrke er fjernet)» skriver Thor Larsen

 

Magnar Lid

Vi tør ikke snakke offentlig om religion. Når nordmenn ser på verden rundt seg, mener et stort flertall at religion fører til mer konflikt enn fred. Halvparten av oss mener islam utgjør en trussel mot norsk kultur. Men det snakker vi ikke offentlig om, mener en innsender i mai 2016

«Det er konflikt og maktkamp mellom Sjia og Sunnimuslimer som nå fører til krig og terror i Midt Østen. Og ikke ønske om demokrati og den Europeiske modell for menneskerettigheter og demokrati. Saudi Arabia og Egypt styrers av Sunnimuslimer Og Iran med et sjiaregime som støtter Assad.

Det er konflikt og maktkamp mellom Sjia og Sunnimuslimer som nå fører til krig og terror i Midt Østen. Og ikke ønske om demokrati og den Europeiske modell for menneskerettigheter og demokrati.

Saudi Arabia og Egypt styrers av Sunnimuslimer Og Iran med et sjiaregime som støtter Assad

70 % av befolkningen i Syria er sunnimuslimer, og de har ingen interesse å sloss mot IS som også er en sunnimuslimsk organisasjon som vil bekjempe Assad regimet sjia styre og velger eller reise til trygge nærområder og Europa.

Men om det store flyktning antallet til Europa forsetter vil vi også vi får Svenske tilstander og motsetningene og konfliktene vil øke når religion betyr mer en integrering og demokrati.

Derfor er nærområder mest egnet til å ivareta flyktninger behov for en sterk religion og kultur, og en modningsprosess om ulike tolkning av Islam skal være god nok grunn til terror og krig i tiden fremover.

På grunn av språk og kulturelle forskjeller koster det 1 million kr pr år i forsøk på integrering av flyktninger fra Midt Østen og Nord Afrika.

Så 10 milliarder kr er ikke nok til å integrere 10.000 Syrere i Norge, men 10 milliarder nærområdene kunne 100.000 tusen flyktninger fått bedre hverdag i sine nærområder. Ellers må Europa leve med frykt uro og konflikter i 100 år til Islam får mindre innflytelse på muslimer som er ankommet Europa. Så derfor kritikk av Islam» skriver Magnar Lid

 

Elisabeth Linchausen

Andøy Videregående Skole

«Mitt lille land har plutselig ikke hjerterom lenger, plutselig ingen omtanke. Og det bare fem år etter at vi opplevde det så altfor mange mennesker flykter fra nå. Vi stemmer på politikere som har glemt alt vi lærte da, som heller snur ryggen til en verden i panikk – der livredde og desperate medmennesker har blitt en industri, og på grensen til agurknytt» skriver en ung kvinne i mai 2016.

«Hva i alle dager er fine og fjollete tradisjoner med 17. mai? Skal vi endre vår måte å feire grunnlovsdagen på, fordi det har kommet nye landsmenn hit? En dag som har vært feiret med stolthet siden kong Carl Johan døde og man fikk lov til å feire denne viktige dagen fritt igjen. Makan til vrøvl!» skriver Elisabeth Linchausen

 

Tom Lund

Vi tør ikke snakke offentlig om religion. Når nordmenn ser på verden rundt seg, mener et stort flertall at religion fører til mer konflikt enn fred. Halvparten av oss mener islam utgjør en trussel mot norsk kultur. Men det snakker vi ikke offentlig om, mener en innsender i mai 2016

«Det er viktig med åpne og ærlige debatter ellers havner vi i samme bakevja som Sverige. At muslimer har sin tro er ikke problemet. Mange av dem klarer å ha to tanker i hodet samtidig, at de er nordmenn og følger det levesettet som er normalt her, men fremdeles kan de ha sin tro. Men i dag er det de ytterliggående muslimene som får spalteplass. I Norge har vi en lang tradisjon for å kritisere kirke og kristne verdier, uten at noen har ropt høyt om dette før. Så hvorfor er det plutselig blitt rasistisk å kritisere en fremmed religion og for mange av de ekstremt gammeldagse holdningene den står for? Norge bør og må ta debatten for hva vi skal tolerere i dette landet, ellers er vi på langt vei inn i parallelle samfunn» skriver Tom Lund

 

Knut Lundby

Professor i medievitenskap, Universitetet i Oslo

Publisert 18. mai 2016

Vi tør ikke snakke offentlig om religion. Når nordmenn ser på verden rundt seg, mener et stort flertall at religion fører til mer konflikt enn fred.

Halvparten av oss mener islam utgjør en trussel mot norsk kultur. Men det snakker vi ikke offentlig om.

Mediene knytter stadig nyheter om terror og konflikt til religion. Nordmenn diskuterer ofte religiøs ekstremisme i nyhetene. Men det er ikke noe vi snakker offentlig om. Det er særlig i familien og med venner at slike samtaler finner sted. Det kan også skje på skole eller jobb – og ganske ofte på kafé eller andre utsteder.

Tendensen er klar: De fleste lufter uro over religiøs ekstremisme i små og oversiktlige sosiale sammenhenger. Der er det tryggere å dele frykt og kontroversielle temaer.

Medienes tematisering av samfunnskonflikter som knyttes til religion, er viktig for hvordan vi oppfatter slike spenninger. Men bearbeidingen oss imellom av mediestoffet i ettertid kan ha vel så stor innflytelse for holdninger og handlinger. Når mediedekningen er fortegnet, næres samtalene på skjevt grunnlag.

 

Ola Lunde

Advokat

Advokat Ola Lunde er i mars 2016 forsvarer i rettssaken som startet i Oslo Tingrett torsdag. Et kjærestepar i 40-årene står tiltalt for å ha kommet med en rekke hatefulle ytringer mot to jenter med innvandrerbakgrunn. I følge tiltalen ble jentene, som var 16 og 17 år da dette skjedde, kalt «pakkishore», «snyltefitte», «jævla fitteneger», «svarting», «svarte negre», «søppel» og «søppeldunk». Sentralt i retten er videobevis fra 63-bussen til Grorud, der kvinnen blant annet skriker «Kom dere hjem der dere kommer fra», «Dere har ikke noe å gjøre i landet her», «Dra til helvete ut av Norge».

I retten torsdag kom det fram at utskjellingen fortsatte etter at paret og jentene hadde gått av bussen på Romsås. En 25-år gammel kvinne som befant seg ved bussholdeplassen vitnet i retten torsdag, og forklarte at hun ba paret stoppe utskjellingen. Men da angrep de henne istedet. – De sa de skulle drepe meg og barna mine. Kvinnen beklaget at hun måtte gjengi endel av ytringene, som står i tiltalen, da dommeren spurte hva de sa. – Det var ikke annet enn rent hat. Jeg har aldri hørt noe så stygt! Det er da advokat Ola Lunde, som forsvarer den 42 år gamle kvinnen, høylytt svarer tilbake: – Da har du ikke vært i Brüssel, da! Hele rettssalen kvapp til. Reaksjonen blant vitner og tilhørere var så sterke at dommeren måtte be alle roe seg ned, og truet med å tømme rettssalen. – Jeg synes det var fullstendig upassende, sier politiadvokat Oda Karterud, som fører saken mot de tiltale for påtalemyndigheten. Den 25 år gamle kvinnen hadde gruet seg til å vitne i hatkrim-saken, og er rystet over kommentaren. – Jeg ble helt sjokkert over at han sa det. Sammenlignet han Romsås med Brüssel? Jeg ble helt satt ut, sier kvinnen. – I denne saken bør man holde seg for god til å komme med denne typen uttalelser, sier Karterud. Men forsvareren sier han står for kommentaren og utdyper. – Jeg synes det hun sa var tåpelig. Hvis det er det verste hun har opplevd, bør hun løfte blikket og se hva som skjer ellers i verden, sier Lunde

 

Erik Løvaas

Publisert i april 2016

Migrantbarnas reiser

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug utsettes igjen for tungt skyts. Denne gang påstås det at hun jukser med forskningsrapporter. Bakgrunnen for det hele er en opptreden i Dagsnytt 18 den 5. april, hvor det var en hard front mellom Line Hegna (kommunikasjonssjef i Redd Barna) og Sylvi Listhaug. Diskusjonen dreiet seg blant annet om drivkreftene for migrasjon av mindreårige. Listhaug hevdet at barna «mot sin vilje blir sendt ut på en lang og risikofylt ferd», mens Line Hegna repliserte med at det var frekt og kunnskapsløst å komme med slike ytringer.

Rapporten som Sylvi Listhaug «jukser» med, er skrevet av Cecilie Øien. I avsnitt om «beslutning om å reise" (side 38) heter det ordrett:

«Majoriteten av ungdommene jeg intervjuet, beskriver at det var foreldre, besteforeldre, eldre søsken eller en onkel som hadde tatt avgjørelsen om at de skulle dra.»

Dette er krystallklart og ikke til å misforstå. Det er en prosess bak beslutningen om at de mindreårige skal dra. De foresatte vet at de utsetter sine barn for en betydelig risiko, og allikevel pusher de på. Det er IKKE barna som tar en avgjørelse, det er barnas foresatte

 

Per Martinsen

Tror løsningen kan være å mobilisere vestligorienterte muslimer i propagandakrigen mot islam. Hvis ekstremistene kan bruke internett for å spre sine ideer bør da de som er for våre ideer kunne spre dem på samme måte? Det forutsetter at vi her i vesten få tilbake selvtilliten og optimismen vår. Det må bli slutt med å ta på seg skylda for all elendighet i verden. Trump (riktignok en omstridt person) har skjønt akkurat dette - Han sier at USA skal bli "great" igjen. Det handler å ha tro på det vi gjør og stå for noe. Vi har en bra samfunnsmodell. Våre ideer er de beste. De bør kunne selges inn Midtøsten og i forstedene rundt omkring i Europa. Vi burde være mye flinkere på markedsføring enn IS.

 

Robert Moseby

Porsgrunn, Norway

Når samfunnsdebattanter med stort gjennomslag i offentligheten, som Kjetil Rolness, kjekker seg og ler av noe som åpenbart er rasisme, har det effekt langt utover deres egne Facebook-vegger, hevder Snorre Valen i mai 2016

«Esbatis utsagn i forkant av denne tegningen var skremmende, sett i demokratisk lys. Han er en venstrevridd mørkemann med ulogiske og usunne konklusjoner og har reaksjonære tilsnitt. Direkte angrep på personen Listhaug og skjellsord er lite intelligent gjort og fortjener hard reaksjon. Karikaturen plasserte ham i (do)setet han fortjener uten at andre enn erkesosialistene med enveistanker, som Valen, klarer å gjøre dette rasistisk. Om Esbati hadde vært blendahvit hadde denne karikaturtegningen vært like gyldig og god. Demonisering og høylytte rasistbeskyldninger er et yndlingsverktøy fra venstresiden når de blir fornærmet, men det gjør det ikke til en sannhet. Skrekkscenarioet Valen tegner er i hans hode (sammen med hans medløpere), og har ingen rett i debatten som pågår. Esbati dreit seg ut og fikk en fortjent reaksjon i form av en karikaturtegning som er slående i forhold til sine hodeløse uttalelser. Rasistdritten til Valen er det bare å se vekk fra som støy» skriver Robert Moseby

 

Svein Musum

Kommunestyrerepresentant for Frp i Levanger kommunestyre.

Kommunepolitikerne i Levanger ble rådville onsdag kveld i november 2014. De visste ikke helt hvordan de skulle reagere på et forslag fra Svein Musum (Frp). Kommunestyret skulle behandle en sak om bosetting av flyktninger, og under debatten skjedde noe som visstnok aldri har skjedd før – politikerne ble rådville.» Jeg stiller meg positiv til at Levanger tar imot 45 kristne flyktninger fra Syria og Irak», sa Frp-representanten og hevdet at ifølge aviser og TV så var det spesielt de kristne fra dette området som var mest forfulgt.

 

Tryggve Raaen Nilsen

Publisert i mai 2016

Nei, det er ikke rasisme

Det virkelig store integreringsproblemet er ikke Sylvi Listhaug, men religionen islam mener Tryggve Raaen Nilsen, frilansjournalist i mai 2016

I BT 26. april hadde Vibeke Solbue en ytring om rasisme. Hun ønsker medmenneskelighet, humanisme og toleranse, samtidig som hun mer enn antyder at antallet rasister i Norge øker. Jeg opplever tvert om at de aller fleste nordmenn bestreber seg på å vise meget stor grad av toleranse, folkeskikk og humanisme når de møter og omgås flyktninger. Jeg anbefaler derfor Solbue om å bry seg mindre og ikke mer om primitive idiotytringer begått av nettroll med dårlig impulskontroll og begrenset evne til å ytre seg på en noenlunde intelligent måte. Der hvor Solbue bommer totalt, er når hun setter likhetstegn mellom økende støtte til regjeringens innvandringspolitikk og økende rasisme. Det er ikke rasisme å tro at vi hjelper mest og best nærmest mulig der de som flykter bor. Det er ikke rasisme å tro at vi hjelper best hvis vi har kontroll over hvem som kommer, og hvor mange som kommer til Norge. Det er heller ikke rasisme å mene at vi skal straffe dem som bryter norsk lov. Solbue beskriver altså dem som mener at vår kultur er bedre enn andres som rasister. Det er fullt lovlig å mene det og å si det. Hvis Solbues definisjon på rasisme hadde vært korrekt, ville alle med muslimske tro vært rasister. Nettopp deres religion krever at de skal tro at de er overlegen oss vantro. Det er ikke mangel på medmenneskelighet som gjør nordmenn skeptisk til stor og ukontrollert innvandring. Men skepsisen er stor til en religion som i sitt vesen er det jeg vil beskrive som nedlatende, inhuman og lite tolerant mot mennesker med annen tro. Det er ikke rasisme å mene at vårt vestlige demokrati er overlegent islam på de fleste områder. Retten til å ytre dette vil jeg forsvare, på samme måte som jeg vil forsvare muslimers rett til å mene det motsatte. Det er det som kalles ytringsfrihet. Det virkelig store integreringsproblemet er ikke Sylvi Listhaug, men religionen islam.

 

Bjørn Ditlef Nistad

Universitetet i Oslo

«Mitt lille land har plutselig ikke hjerterom lenger, plutselig ingen omtanke. Og det bare fem år etter at vi opplevde det så altfor mange mennesker flykter fra nå. Vi stemmer på politikere som har glemt alt vi lærte da, som heller snur ryggen til en verden i panikk – der livredde og desperate medmennesker har blitt en industri, og på grensen til agurknytt» skriver en ung kvinne i mai 2016.

«Tøv. Kronikkforfatteren mener tydeligvis at vi er slemme og rasistiske og ikke burde ha lov til å feire 17. mai fordi vi ikke gir opphold til alle forfulgte og fattige mennesker som drømmer om et bedre liv i et rikt og fredelig land som Norge. Altså at vi burde avskaffe grensekontrollen, slippe inn hundretusener eller millioner av forfulgte og fattige mennesker og sende velferdsstaten til helvete.

At folk gir sin tilslutning til denne type tøv forferder meg. Vil folk pusse på glorien sin, kan de sende pensjonen sin til fattige mennesker i fattige land. Jeg vil ha velferdsstaten og pensjonen min når den dag kommer. Derfor stemmer jeg på Fremskrittspartiet» skriver Bjørn Ditlef Nistad

 

August Petersen

Expressen tar i mai 2016 opp en meget følsom sak: Svensker som fordrives fra områder med mange innvandrere. Det har utviklet seg en kultur i flere soner dominert av islam og kriminalitet, der man ikke ønsker å ha svensker rundt seg. De trakasseres til de flykter.

 

«Kan Norden igjen oppleve en borgerkrig i løpet av de neste 35 år? Er det forspillet vi er vitne til nå? Vi kan vel si at man ser borgerkrigslignede tilstander i Sverige for tiden, med bruk av våpen og granater mot statlige representanter som politiet. Ifølge Wiki, er det en statistiske årsaksforhold som i dag er til stede i Sverige allerede. Svennarne har jo heller ikke vist noen vilje til å ordne opp i eget hus. Men det vil vel på sikt presse seg frem et folkelig ønske om å sette foten ned før det er for sent. Interessant å se at fordelingen av kvinner kan være en medvirkende årsak til at borgerkrig oppstår, nå når det har blitt et kvinneunderskudd her i Norge også, grunnet mannlig innvandringen. I Sverige voldtas det 16 kvinner daglig. Man kan ikke annet kalle det en "lavintensitetskonflikt" der ofrene i stor grad kommer fra en etnisk gruppe» skriver August Petersen

 

Stein Reegård

LO

Den svenske arbeidsinnvandringen kan føre til flere norske ungdommer på trygd, varsler LO.

Arbeidsinnvandringen fra Sverige presser norske ungdommer ut av arbeidslivet, og presser opp boligprisene. Det mener LO som støtter et lignende utspill fra NHO-direktør Dag Aarnes.

Det er sjeføkonom Stein Reegård i LO som i mars 2013 er bekymret for den sterke arbeidsinnvandringen til Norge. «Så sterk innvandring som vi nå har hatt, så sterkt geografisk og næringsmessig konsentrert, er det åpenbart at den gir flere uføretrygdede fordi den vanskeliggjør etablering i arbeidsmarkedet for dem som har litt problemer»

 

Anders Pedersen

Vi tør ikke snakke offentlig om religion. Når nordmenn ser på verden rundt seg, mener et stort flertall at religion fører til mer konflikt enn fred. Halvparten av oss mener islam utgjør en trussel mot norsk kultur. Men det snakker vi ikke offentlig om, mener en innsender i mai 2016

«Jeg har levd og jobbet mange år med muslimer som kristen. Jeg merket aldri at det var noe som separerte oss. Dessuten elsker de jo svinekoteletter. Idyllen ble brutt med en gang det dukket opp en halvfanatiker, da ble alle omgjort til slaver i en håndvending. Med en gang åket ble borte ble alt fryd og gammen igjen. Husk på at det er sionistene/jødene som fyrer opp omkring fiendskapen mellom Vesten og Islam via NATO og FN. Dessuten har vi sionistene på Tinget som er de rene parasitter i samfunnet. Og tilslutt landsforræderne i Aftenposten som ikke har livets rett med all faenskapen de dytter på folk» skriver Anders Pedersen

 

Christian Petersen

«Mitt lille land har plutselig ikke hjerterom lenger, plutselig ingen omtanke. Og det bare fem år etter at vi opplevde det så altfor mange mennesker flykter fra nå. Vi stemmer på politikere som har glemt alt vi lærte da, som heller snur ryggen til en verden i panikk – der livredde og desperate medmennesker har blitt en industri, og på grensen til agurknytt» skriver en ung kvinne i mai 2016.

«Her kommer Godhetstyranniet i full 17. mai bunad. Det finnes milliarder av mennesker i verden som har det dårligere enn oss. I Norge bor det 5 millioner nordmenn. På nesten alle områder gir vi mest i forhold til alle andre land. Vi har absolutt ingenting å skamme oss over. Jeg foreslår at artikkelforfatteren forlater Norge og velger et land hvor hun ufortrødent kan arbeide 24 timer for det hun brenner for hvert døgn. I de landene hun vil gjøre noe for har ikke 35 timers uke. Vi som ønsker fortsatt å beholde Norge vet at innvandringen må reduseres. Det er ikke holdbart å få mere av det "fargerike fellesskapet" som venstresiden har hausset opp. Bare se på Sverige» skriver Christian Petersen

 

Trine Rigmor

Oppsal, Oslo, Norway

«Mitt lille land har plutselig ikke hjerterom lenger, plutselig ingen omtanke. Og det bare fem år etter at vi opplevde det så altfor mange mennesker flykter fra nå. Vi stemmer på politikere som har glemt alt vi lærte da, som heller snur ryggen til en verden i panikk – der livredde og desperate medmennesker har blitt en industri, og på grensen til agurknytt» skriver en ung kvinne i mai 2016.

 

«For noe tull, dette er meningsløs sutring. Vi har tatt inn 30.000 flyktninger det er mange. Men saken er jo ikke skrevet av et reflektert menneske.

For det er jo betenkelig at folk i Syria "flykter" som de gjør. De forlater kvinner og barn, angivelig så er de trygge? De "flykter" ikke til den delen av Syria, som er styrt av Assad, for og hjelpe ham? Eller motsatt til ISS? Eller til andre land i Afrika. Nei det er bare Europa som gjelder. Men ikke til det første trygge landet de kommer til, nei de reiser igjennom flere trygge land for å komme til Norge. Så dette handler ikke om manglende hjertelag» skriver Trine Rigmor

 

Per Steinar Runde

Lege

"De gode grunnene til å ønske innvandrere velkommen". Aftenposten innsikt hadde i novembernummeret 2011 ein artikkel med slik overskrift. Forfattaren var Inge Tvedten, samfunnsvitar og flyktningguide. Spørsmålet er om argumenta hans er konsistente og held mål.

For to år sidan skreiv eg eit innlegg her på Verdidebatt med tittelen "Innvandring - ei oversikt". Med over 20.000 visningar har kanskje fleire tusen personar lese det. I diskusjonen den gong var det iallfall eit par som sakna omtale av dei positive sidene ved innvandring. Slike finst sjølvsagt, men det spørs likevel om ikkje dei negative er langt større gitt det store omfanget innvandringa har hatt og framleis har. Eg utfordra difor dei som ønskte ein endå meir liberal innvandringspolitikk om å kome med sine grunnar for dette, der positive sider ved auka innvandring vart vektlagt. Responsen var mager, slik den også då eg året før stilte same spørsmålet.

 

Birger Sannerud

Publisert 12. mai 2016

På få måneder har det i 2016 oppstått et stort marked for å ta vare de yngste barna som kommer alene til Norge. Når opptil 1,4 milliarder skal fordeles, står private først i køen.

«Litt av noen forretningsfolk vi har i regjering, i alle fall når det gjelder skattebetalernes penger. Denne enorme sløsingen bidrar til fremmedfrykt. Eksempel: En mann kjøper et turistsenter, leier ut til regjeringen, og etter 2 måneder har han fått hele kjøpesummen tilbake. Er det dette man kaller bedre løsninger og effektivisering av byråkratiet? Pr barn blir dette kr 140 000 pr måned og kr 1 700 000 pr år. Er det det slik fri konkurranse og et privat marked skal blomstrer for oss alle? Etter mitt syn er dette et eksempel på dårlig ledelse og styring. Man kan undres på hva som er regjeringens motiv, eller om det bare er likegyldighet. (Og nå venter jeg ca. 5 minutt på at første Frp-sympatisør skal legge skylda på de rødgrønne og islam)» skriver Birger Sannerud

 

Bjørn-Tore Selstad

Svolvær, Norway

Det siste halvåret i mai 2016 har innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vært mest profilert for asylinnstramminger og å fremstille Norge som lite attraktivt for asylsøkere. En onsdag i mai 2016 er det siste del av statsrådsnavnet som gjelder, idet regjeringens stortingsmelding om integrering legges frem.

 

«Huff, huff, kan vi ikke sette strengere krav til mottak av ytelse fra staten hevet av innvandrere og flyktninger. Men at NAV kan direkte true sine norske klienter til lydighet er det ikke en kjeft som sier noe om. Det stilles krav for mottak av støtte fra Staten. Det norske folket blir ikke akkurat tatt i med silkehansker av dette systemet, og mange ganger må man være ekstremt tøff for å få hjelp, og er man syk og svak fra før av er det ikke utenkelig at NAV danser Riverdance over ryggraden din. Så hvorfor skal man ta i silkehansker og ikke stille krav til dem som kommer inn og søker asyl? Det er ikke krig i Norge, de har fått opphold og skal integreres. Gjøres dette på en verdig måte er det ingen problemer å sette like strenge krav til dem som man ville gjort med ellers mottaker av støtte fra staten. Nei glad vi har Listhaug med roret under disse situasjonene, hun har stødige kurs og tør å stå i det. Nøyaktig det vi trenger» skriver Bjørn-Tore Selstad

 

Hallvard Stenevik

Vi tør ikke snakke offentlig om religion. Når nordmenn ser på verden rundt seg, mener et stort flertall at religion fører til mer konflikt enn fred. Halvparten av oss mener islam utgjør en trussel mot norsk kultur. Men det snakker vi ikke offentlig om, mener en innsender i mai 2016

«Skal en få bukt med den ukontrollerte islamiseringen i NORGE må flere ting i dette landet forbys.

Nr. 1. Det må bli slutt på import av Imamer, de må utdannes i Norge og snakke norsk i moskeene, det må inn i norsk lov snarest mulig og lovbrudd på straffes og utvisning fra NORGE. I dag har nordmenn null kontroll over hva som blir sagt i disse moskeene, og norske politikerne har null peiling, de får seg en tur i moskeen og tror de forstår hva som foregå, men sannheten er at de har null peiling, når de går ut døra så snakker Imamen arabisk og sier "dumme vantro nordmenn "...... البكم الكفر النرويجيين.

Nr. 2.Hijab og burka må forbys med lov på alle jenter i skolen og på alle kvinner på offentlige arbeidsplasser og i offentlige rom som i Frankrike.

Dette må forbys ved Norsk lov, slik at jentene ikke blir plaget av sine egne fedre, ektemenn og imamer... det er i grunnen meget viktig med dette i lovsform, med påfølgende straff ( pengebot ) som i Frankrike..

Nr 3 forby utenlandsk kapital til å bygge nye moskeer, disse blir finansiert fra Saudi Arabia og andre islamske land.

Dette er bare en begynnelse, islam har som hovedmål å erobre Europa, det er gammelt og de er på full fart inn i Europa, Norge intet unntak..

Allerede i 1984 da jeg var i Saudi Arabia ( i 5 år), lest jeg i tidsskrift, kalt LEDERS. " Islam skulle erobre verden " og de var meget stolte over når den første moske ble bygget i USA. Nå er de på full fart inn i Europa. Skandinavia har et naivt og godtroende folk som tror godt om alle uten å tenke på egne konsekvensene, slik som nå i Sverige. Men det er enda ikke for sent å ta grep, det er bare å bestemme oss hvordan fremtiden i dette landet skal være» skriver Hallvard Stenevik

 

Knut Oscar Strand

En tåkefyrstes tale om vellykket integrering

Publisert:08. april 2016, kl. 13:38

Jeg utnevner herved Fred Carlo Andersen til dagens tåkefyrste, skriver Knut Oscar Strand etter Andersens foredrag om integrering.

Integrering er et personlig ansvar, mener Knut Oscar Strand, og skriver at det er tull å si at Norge og Europa har feilet i å integrere muslimer.

Jeg var på et møte i Fredrikstad Biblioteks Aula torsdag kveld som hadde tittelen «Tror vi på flerkultur? Er det en drøm fra Disneyland, eller noe som kan komme til å rive landet vårt i filler.»

I utgangspunktet en interessant vinkling og relevant problemstilling slik som situasjonen har utviklet seg i Norge og i hele Europa. Jeg kunne lese i FB dagen før møtet at foredragsholder Fred Carlo Andersen er opptatt av diskusjonen om integrering og tilpasning. Etter om lag en times foredrag der ordet kultur ble forsøkt beskrevet med referanser til forskjellige sosialantropologer, kunne Fred Carlo Andersen med lettelse fastslå at: «Ja, vi har lyktes med et flerkulturelt samfunn!»

Jeg for min del satt igjen like klok/dum som det jeg var før foredraget. Andersen snakket ingenting om hvilke utfordringer/problemer som det flerkulturelle samfunnet bringer, han belyste ingen aktuelle situasjoner, og han leverte overhodet ingen forslag til hvordan vi skal integrere og tilpasse innvandrere til landet vårt.

 

Kjell Dagenborg Sørensen

Kristiansund

Det siste halvåret i mai 2016 har innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vært mest profilert for asylinnstramminger og å fremstille Norge som lite attraktivt for asylsøkere. En onsdag i mai 2016 er det siste del av statsrådsnavnet som gjelder, idet regjeringens stortingsmelding om integrering legges frem.

«Det er merkelig disse personene innen KRF, Venstre og AP. De vil på død og liv ikke stille krav til asylsøkerne. Det skal liksom syes puter under skuldrene deres. Dette er tross alt mennesker, som etter hvert får mere utbetalt enn minstepensjonister i vårt land. Skam til norske politikere for at de forfordeler utlendinger før nordmenn. Kom ikke og spør hvorfor rasismen er til stede i Norge. Sett asylsøkerne i arbeid, i de fleste byer går de bare og slenger. La dem få lov til å drive samfunnsnyttig arbeid. Betalingen har de allerede fått» skriver Kjell Dagenborg Sørensen

 

Trond Sørlie

Lundheim

Publisert i april 2016

For oss nordmenn som bor i Norge er det både interessant og skremmende å se hva som nå foregår i Sverige. Vi har sett på Sverige som storebror i flere generasjoner, og innen innovasjon og næringsliv har Sverige definitivt vært et land å se opp til. Men hva skjer i Sverige i dag og hvor går utviklingen?

Vi ser at svenskene i sin naivitet og «godhet» nå også forsøker å bli en humanitær stormakt. I denne streben er en av konsekvensene at domstoler og ansvarlige myndigheter inndrar ytringsfriheten for såkalte politisk ukorrekte meninger. Som et par ferske eksempler til skrekk og advarsel kan blant annet nevnes at en mann i 30-årene ble dømt til samfunnsstraff for å ha brukt ordet «neger» i et åpent kommentarfelt i debattforumet «Flashback» i Sverige.

Han sa i retten at han «angret uttalelsen», men at han ikke visste det skulle få så store konsekvenser. Her er altså konsekvensen at ytringsfriheten ikke gjaldt for denne mannen da han ytret noe som åpenbart ikke er på linje med myndighetene.

 

Ole Torrissen

Publisert 12. mai 2016

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) fikk mye kritikk etter at forskere mente at hun misbrukte forskningen deres i en kronikk. Også flere medlemmer av regjeringen har fått forskningskritikk i mai 2016.

 

«Forskning er også politikk. De som bestiller forskningen - det offentlige eller bedrifter - har en agenda. Det gjelder også FAFO. Det er helt greit og legitimt så lenge det opplyses hvem som er bestiller og hva motivasjonen er. Forskningsresultater rapporteres med en beskrivelse av de metodene som anvendes og det resultatet som framkommer. Tukling med dette er forskningsjuks og totalt uakseptabelt både for forskere og andre brukere! Det er imidlertid helt legitimt å forsøke å etterprøve resultatene. Faktisk talt er det en svært prisverdig geskjeft.

Forskerne velger oftest også å tolke sine resultater. Denne tolkningen vil selvsagt være påvirket av forskerens faglige kunnskaper, men også hans/hennes politiske, kulturelle eller religiøse ballast. I denne tolkningen er det heller ikke vanskelig å dokumentere at forskere velger å sitere forskere som støtter eget syn og unnlate de med motstridende syn - dette kan ikke være en eksklusiv rett for forskere! Dette er altså fullt ut akseptabelt å tolke så lenge som det også aksepteres at andre trekker andre konklusjoner. Det betyr at Sylvi Listhaug, Torbjørn Røe Isaksen, Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik er i sin fulle rett til å tolke forskningsresultater på sin måte. Det er faktisk i forskningens interesse at de gjør det. Det vi må kunne kreve er at de kommer med en begrunnelse for sin tolkning. Her finner vi mange syndere blant politikerne - det er alt for lett å bare slå fast at slik er det. Sjelden er det så enkelt!» skriver Ole Torrissen

 

Idar Henning Vatne

Sjåfør hos Tine (Norway)

«Mitt lille land har plutselig ikke hjerterom lenger, plutselig ingen omtanke. Og det bare fem år etter at vi opplevde det så altfor mange mennesker flykter fra nå. Vi stemmer på politikere som har glemt alt vi lærte da, som heller snur ryggen til en verden i panikk – der livredde og desperate medmennesker har blitt en industri, og på grensen til agurknytt» skriver en ung kvinne i mai 2016.

 

«Det er heilt ufatteleg å sitte og lese slikt. Her har me eit naboland som slit med den slette haldninga som har prega siste 40 år med innvandring, samtidig har me her ein fabelaktig innvandringsminister som gjer sitt beste for å unngå dette i vårt kjære fedreland, skal det vere nødvendig å måtte forklare seg dag etter dag om kor dårleg det multikulturelle samfunn fungerer?» skriver Idar Henning Vatne

 

Ida Væring

Vi tør ikke snakke offentlig om religion. Når nordmenn ser på verden rundt seg, mener et stort flertall at religion fører til mer konflikt enn fred. Halvparten av oss mener islam utgjør en trussel mot norsk kultur. Men det snakker vi ikke offentlig om, mener en innsender i mai 2016

«Nei, det har ikke alltid vært slik at nordmenn har holdt sin tro for seg selv. For femti år siden var det ikke slik. For denne forandringen kan vi takke, dels overlappende, venstresiden anført av nervøse Ap, 68-erne og HEF. Arbeiderpartiet med årelang, ufokusert kamp for å knekke religion, 68-erne med deres avvisning av menneskets åndelighet - de erstattet bare seksuell skam med åndelig skam - og mikroorganisasjonen HEF, som fra å være en hyggelig organisasjon med 1500 oppegående medlemmer vokste seg grisestore på 70-tallet med å rakke ned på kirken. Bermen kom selvsagt løpende etter!

Så kom konflikten med mange innvandrere: Skal vi være religionskritiske, eller minoritetsvennlige? Nei, gjett. Løsning: Fortsette å harve ned på kristendommen, sitte musestille når islam er tema. Omskjæring, tvangsekteskap og middelaldersk kjønnssegrering er ingenting å snakke om når skolegudstjenester fortsatt er obligatorisk, tenkte den frilynte venstresiden og HEF.

Så det er klart av debatten om islam er lavmælt og skambelagt. Det er skammelig å tro, og det er skammelig å rakke ned på minoriteter. Dobbel rabatt. Alt takket være tidenes mest stupide venstreside og tidenes mest avstumpede ateistiske organisasjon» skriver Ida Væring

 

Nils Petter Wathne

Publisert 12. mai 2106

Dette er viktige ord som en politiker må lære seg og følge på Stortinget! Professor Janne Haaland Matlary sier følgende: "Det er sikkerhet for egne borgere og ikke «redde verden» som er en regjerings første plikt. Den er valgt av sine borgere, ikke av verdens migranter og flyktninger."

 

Olav Ødegaard

Nærmere 6000 migranter og flyktninger har i april 2016 nådd Italia etter å ha krysset Middelhavet siden tirsdag, ifølge International Organization for Migration (IOM). Organisasjonen advarer om at den kraftige økningen vil tilta. «De kommer for å ta del i en rettighet de egentlig ikke har, men som våre politikere har sørget for, uten å spørre befolkningen, nemlig vår kollektive velferd. Som slett ikke er innbetalt for å brukes på andre enn vår befolkning, og som derfor kommer til å forsvinne, og med det ramme de som skulle beskyttes fra fattigdom. Det er påfallende, når de nekter å gå av bussen i Danmark, fordi landet har skåret ned på sine gratispenger. Der er (foreløpig) mer fred i land de bare passerer» skriver Olav Ødegaard

 

Dag Aarnes

NHO-direktør

NHO-direktør Dag Aarnes er i mars 2013 redd for at Norge tar på seg for store forpliktelser ved å ta imot så mange arbeidsinnvandrere: «Både Sverige, Polen og en del andre land bør legge større vekt på eget arbeidsmarked, og på å få ned arbeidsledigheten i eget land. Norge kan ikke redde Sverige fra ungdomsledigheten. Noen vil nok si at det er de som redder oss i øyeblikket, men når det gjelder ungdomsledigheten så er det vi som redder Sverige. Der synes jeg Sverige løper fra det ansvaret de tok tidligere med å holde ungdomsledigheten nede. Det synes jeg er en rimelig kritikk av den politikken som føres i Sverige nå»

 

Harald Asheim

Vi tør ikke snakke offentlig om religion. Når nordmenn ser på verden rundt seg, mener et stort flertall at religion fører til mer konflikt enn fred. Halvparten av oss mener islam utgjør en trussel mot norsk kultur. Men det snakker vi ikke offentlig om, mener en innsender i mai 2016

«Hyggelig at noen kommentatorer forsvarer islam, men sammenlikningene med jødehets i mellomkrigstida og ABB i vår tid holder dessverre ikke vann. Så vidt jeg veit dreiv jødene ikkje med religiøst begrunna terror. Jødehatet var vel i hovedsak et knytta til rivaliseringen mellom nazismen og kommunismen. Marx og mange av bolsjevik-lederne hadde jødisk bakgrunn og Hitler så nok på kommunismen som jødisk sammensvergelse.

Men islamsk aktivisme/terror og politisk korrekt fornektelse og fortielse skaper nok lett grobunn for "politisk ekstremisme på høyresiden". Det kan også ha provosert en forvirra enkeltperson som ABB; rett nok frimurer og tidligere FrpU-medlem, men uten medsammensvorne og sympatisører hverken der eller andre steder» skriver Harald Asheim