Yrke

Derfor bør du bruke treningsøvelser med egen kropp som motstand

0

Både treningssentre og sportsbutikker er fylt opp med maskiner og utstyr som skal trene spesifikke deler av kroppen. Mange av disse er selvfølgelig både smarte og effektive, men samtidig trenger du kanskje ikke tunge metallvekter når du kan benytte din egen kroppsvekt som motvekt og belastning?

Treningsøvelser med egen kroppsvekt er skånsomme

Treningsøvelser som utføres med kroppsvekten som belastning, vil per definisjon være skånsomme. Belastningen fordeles naturlig på flere muskelgrupper, inkludert den viktige kjernemuskulaturen. Såkalte pull ups er et godt eksempel, og med en enkel pull up bar kan du utføre slike øvelser hjemme i din egen stue. Pull ups kan være skikkelig tunge, du skal tross alt løfte hele kroppsvekten din rett opp, men samtidig legger de ikke noen urimelig belastning på muskler og ledd.

Kjernemuskulaturen styrkes av øvelser der du bruker hele kroppen

Muskler på mage og rygg utgjør den såkalte kjernemuskulaturen, som stabiliserer og støtter ryggsøylen. Denne funksjonen er svært viktig, ikke minst når det gjelder å forebygge ryggproblemer. Trening med enten kroppsvekt som motstand, eller med hjelp av frie vekter, utfordrer kjernemuskulaturen i mye større grad enn spissede treningsmaskiner – som ofte bare fokuserer på et utvalgt område.

Du kan trene hvor du vil

Du trenger ikke tilgang til et treningssenter når du har lært deg øvelser som du kan utføre med bare egen kropp som vekt og motstand. En enkelt treningsmatte kan enkelt tas med i kofferten hvis du ønsker høyere komfort, men det er også fullt mulig å trene på plenen, på stranden eller på hotellrommet.

Kanskje det er på tide å utvide treningsrutinen med nye og spennende øvelser som går utenfor det treningssenterets rigide opplegg kan tilby? Du kommer svært langt med enkelt utstyr og litt øvelse, og du vil oppleve en helt ny frihet når det gjelder kontroll over egen trening. Lykke til med veien videre!

Derfor er det smart å benytte seg av skikkelig fagfolk når du lager nytt kjøkken

Previous article

Er du klar for arbeidsdagen?

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.